top of page
Søg
  • Forfatters billedeSidsel Jensdatter Lyster

Hvad gør en psykopat, som er ved at blive afsløret?


Udtrykket «psykopat» dækker ikke over en diagnose, men over et menneske, som udviser et manipulerende og egoistisk adfærdsmønster, som udspringer af manglende evne til indlevelse og empati. Ofte dækker adfærden over en bagvedliggende ikke-diagnosticeret personlighedsforstyrrelse, herunder narcissisme eller borderline.


· Psykopaten vil spille på din usikkerhed ifht. om du skal blive eller gå. Når du er ved at gå, vil psykopaten vise sine venligste, mest gavmilde og måske mest romantiske, sider for at holde dig fast. En psykopat klarer at vise sine bedste sider i ca. tre uger.


· Hvis du går, vil psykopaten vise de forskellige facetter af sin personlighedsforstyrrelse ved skiftevis at true dig, føre sager imod dig, melde dig til myndighederne, give dig gaver og kærlighedserklæringer og manipulere dine venner til at tale hans eller hendes sag.


· Psykopaten vil altid forsøge at være et skridt foran: Han eller hun ved, at den historie, der bliver fortalt først, er lytterens indledende referenceramme. Derfor vil psykopaten prøve at få kommunen til at bekymre sig om din forældreevne; starte en sag op i familieretshuset, kontakte dit netværk og din arbejdsplads og sprede rygter i form af «bekymret omsorg».


· Når en psykopat er i gang med at undergrave et menneske, vil du selv og hele omverdenen se psykopatens bedste sider. I begynder at tro, der er tale om en rolig periode eller en varig forbedring. Nyd freden – men afvent krigen, så det ikke kommer bag på dig, at psykopaten har arbejdet i kulissen.


· Psykopaten har allerede sat sig ind i juraen, før du er blevet sikker på, om du vil forlade forholdet eller arbejdspladsen. Vær opmærksom på bodeling og børn – på disse to arenaer vil psykopaten kommer velforberedt, mens du skal til at lære spillereglerne.


· En psykopat, der er ved at blive afsløret, bruger alle midler for at samle beviser mod offeret. Forvent at blive stalket på nettet; at få gennemsøgt og gennemrodet dit kontor, dit papiraffald, din dagbog, kalender, telefon og computer. Ethvert fejltrin vil blive brugt som bevis imod dig. Psykopaten vil gå målrettet efter at fremstille dig konfliktskabende, utilregnelig eller selvskadende.


At beskytte dig selv, dine ansatte eller din familie mod en psykopat, er verdens hårdeste skakspil. Raadvild.dk kan hjælpe dig med at forstå spillereglerne. Kontakt Raadvild.dk hurtigst muligt, så vi kan lægge en strategi sammen. Det er vigtigt at komme godt fra start.


Raadvild.dk kan hjælpe med alle typer kommunikation, så din sag fremstår klar, og du får tegnet et positivt billede af dig selv.


Raadvild.dk ser på din sag i et helhedsperspektiv. Raadvild.dk er uafhængig af samarbejdspartnere, men henviser dig videre til mere specialiserede kompetencer. Raadvild.dk's interesse er at sikre, at din sag altid er i gode hænder.


131 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page